poniedziałek, 8 lipca 2019

Od Vlada III Cd Aries

Opinia Aries bardzo mnie ucieszyła. W końcu przecież na co dzień nie zajmowałem się robieniem pralinek.
- No dobra dziewczyny, wy idźcie sobie gdzieś tam i mi nie przeszkadzajcie, najlepiej krzyczcie zanim podejdziecie.- powiedziałem po czym przystąpiłem do wyrobu kolejnych, miniaturowych dzieł sztuki, tym razem już nie pralinek a deserów. Postanowiłem, że nie będę trzymał się utartych schematów i przygotuję desery w niespotykanych kształtach. Praca, mimo że ciężka nie zajęła mi tyle czasu ile się spodziewałem a efekt był wręcz powalający. Wygląd słodkości był w stanie zmylić niemal każdego a cztery wersje mini serniczków, które elegancko zapakowałem w ażurowe pudełeczka z czekolady były dopełnieniem słodkiego szaleństwa. Byłem dumny z efektu i nie wątpiłem, że desero-owoce zrobią furorę nie mniejszą niż pralinki. Właśnie dokładałem ostatnią, czekoladową gałązkę do czereśni gdy obok mnie pojawiła się Aries.
- Chciałabym pożyczyć trochę czekolady.- powiedziała a ja z uśmiechem podałem jej cały słój wypełniony po brzegi czekoladą. Wtedy jej wzrok skierował się na leżące najbliżej brzoskwinie.
- Mogłabym się jedną poczęstować?- zapytała, najwyraźniej biorąc moje dzieło za prawdziwy owoc.
- Jasne, bierz.- powiedziałem i przyglądałem się jej jak wgryza się w deser i jak momentalnie na jej twarzy pojawia się wyraz zdziwienia, gdy odkryła, że to nie jest prawdziwy owoc.
<Aries?>
  French dessert 2,436 Me gusta, 62 comentarios - GD (@gregorydoyen) en Instagram: "The insider secret of the Ponkan cake. Ponkan and orange  marmelade with chestnut  cream look at…" - #agregorydoyen #comentarios #gusta #insider #instagram #secret - #Genel  La pêche de Cédric Grolet These Fresh Looking Fruits Are Actually Delicious Pastries title Cédric Grolet Food Illustration Description Cédric Grolet au Dali Goût mandarine : la coque est en chocolat l’intérieur combine ganache et confit de mandarine – Read More –Surreal Fruit Pastries Have Made This Chef an Instagram Star - VogueSilikomart Mela/Apple, Ciliegia & Pesca115 Baking and Freezing Mold ðŸ‡ºðŸ‡¸ðŸ‡ºðŸ‡¸ðŸ‡ºðŸ‡¸ðŸ‡ºðŸ‡¸ðŸ‡ºðŸ‡¸ðŸ˜»ðŸŒ²ðŸ˜»ðŸ‹ðŸ‹ðŸ‹ðŸ‹ðŸ‹ðŸ‹. . . . . . . . . . . . #food #follow #like #instagood #love #photooftheday #followme #foodporn #picoftheday #smile #ins Regardez cette photo Instagram de @cedricgrolet • 4,643 mentions J’aime From Cédric Grolet’s trompe-l’œil pastries at Meurice, to the fior di latte-filled profiteroles at Bouillon Pigalle and the XXL lemon tarts at Le Loir dans La Théière, we shine a light on 14 famous Parisian desserts that made their name on Instagram. une boîte en chocolat qui contient un cheesecake, décoré de roses et de fraises, comment faire des décors en chocolat ãƒ‡ã‚³ãƒ¬ãƒ¼ã‚·ãƒ§ãƒ³ã‚±ãƒ¼ã‚­ : Sweets Note   å‰ã€…回の記事で偉そうなことを言っておきながら、なかなかブログの更新ができません~><普段、ブログの更新まで手が回らないので、スマホからできるインスタグラム... 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz